Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtenářský deník: Romeo a Julie

15. 3. 2014

 Ahoj,

dávám sem další knihu. Určitě jí znáte, je to klasika všech klasik. Nejznámější divadelní hra všech dob dalo by se říct. Snad se bude líbit. Miluju toto dílo.

Název: Romeo a Julie

Autor: W. Shakespear

Počet stran: 120

Žánr: Tragédie, divadelní hra

Hlavní postavy:

Eskalus- Veronský vévoda, Paris -mladý šlechtic, Montek - hlava rodu, nepřítel rodu Kapuletů, Kapulet- hlava rodu Kapuletů, rod nepřítel Monteků, Romeo- syn Monteka, Merkucio - přítel Romea, Benvolio- přítel Romea, Baltazar - sluha Romea, Julie - dcera Kapuletova, Juliina chůva.

Stručný děj:

Příběh se odehrává ve Veroně. Montekové a Kapuleti jsou dva rody co se nesnáší a věčně spolu soupeří či bojují. Romeo, syn Monteka se však tajně v přestrojení dostane na večeři Kapuletů. A to proto, že na ulici viděl krásnou dceru Kapuletovic - Julii. Jeho utajení nezůstává skryté a brzy je odhalena jeho pravá totožnost. Hlava rodiny, Kapulet se však Romea zastane a dovolí mu zůstat. Možná kvůli jeho odvaze? Tak se Romeo a Julie setkávají. Ti dva spolu tancují. Brzy ale večeře končí a za chvilku začíná slavná balkónová scéna. Vyznávají si lásku, ale k tomu aby mohli být spolu musí překonat spoustu překážek. Budou nakonec spolu a vzepřou se jejich rodinám aby mohli jít za svou láskou? A nebo je rody odtrhnou a u Romea a Julii zůstane jen nešťastná láska?

Názor: Úžasné dílo. Brečela sem. Miluju tuto klasiku, doporučuji každému přečíst. Kdo to nečetl, o hodně přichází. 

Tato kniha obsahuje jeho nejznámější díla jako Romea a Julie nebo jako Hamlet. 

Kniha W. Shakespeara kde má sbírku svých díl

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář